Blog

Späť na zoznam

Ako sa dostať po sviatočnom maškrtení opäť do formy?

02.01.2019

Kamarátky sa ma pýtajú, ako je možné, že takmer každý deň pečiem a nerastiem priamo úmerne do šírky. Vôňa cukru, vanilky a najmä čokolády je pre mňa aj po dlhom čase veľmi príjemná, chuť na moje výtvory však dostanem málokedy. Samozrejme, keď skúšam niečo nové, alebo akurát dostanem chuť na sladké, vždy mám niečo napečené a vtedy ťažko odolať. A najmä, keď viem, že pečiem z kvalitných ingrediencií, mám pocit, že to nie je až také „zhrešenie“. Jedlo milujem. A aby som sa nemusela veľmi prísne obmedzovať, našla som si pohyb, ktorý mi bude tiež robiť radosť. Pre mňa je zábavné cvičenie, do ktorého sa nemusím nútiť, zumba. Skvelý cvičiteľ, super kolektív a rytmická hudba. Spaľujem kalórie, precvičujem svaly a pritom nemám pocit, že makám, alebo sa do niečoho nútim. Podelím sa s vami s pár ďalšími tipmi, ako si udržať líniu a zároveň užívať dobré jedlo.



  • Nájdite si pohyb, ktorý vás bude baviť. Odporúčam zumbu, tanec, aerobik alebo iné kardio, ako napríklad beh s dobrou hudbou.


  • Snažte sa dodržiavať pravidlo 80/20. Na 80 % sa stravujte vyvážene, rozumne a zdravo. Tých 20 % si užite, bez výčitiek.


  • Plánujte si jedlo aj nákupy. Zostavte si jedálniček, aby ste nemuseli v chvate jesť to, čo dá chladnička. Sadnite si s čajom a pokojne naplánujte, čo budete ďalší týždeň jesť, variť a nakupovať.


  • Ak máte pocit, že nie ste celkom vo forme, naordinujte si nejaký čas prísnejší stravovací režim a viac pohybu. Ale určite si cieľ, či už časový, alebo váhový. A odmenu, napríklad novú sukňu.


  • Ak máte pocit, že potrebujete nejaký čas prísnejšiu diétu, skúste jedálniček spestriť novými chuťami, koreninami, druhmi zeleniny, ovocia či strukovín.


  • Keď máte chuť maškrtiť, radšej si niečo upečte, alebo kúpte koláč alebo zákusok z kvalitných surovín. Kvôli tráveniu aj lepšiemu pocitu. A pochutíte si rovnako!

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri