Brownies na tri spôsoby
23.08.2019
Máloktorý dezert tak úžasne rozvoniava, keď sa pečie. Brownies sú malý sviatok pre každého milovníka čokolády a dajú sa urobiť na tisíc spôsobov, z rôznych druhov čokolády, s polevou aj s ovocím. Tu sú moje tri obľúbené rýchle recepty.
Základný recept: Vo vodnom kúpeli roztopíme 300 g čokolády a 250 g masla. Po rozpustení odstavíme a ihneď pridáme 250 g cukru, štipku soli, vanilkový cukor a 2 lyžice kakaa. Pridáme 6 vajec a 200 g hladkej múky. Čokoládu môžeme použiť horkú alebo mliečnu a tesne pred pečením môžeme do cesta pridať ďalšiu tabuľku nasekanú na kúsky. A ak pridáte aj malý biely jogurt, cesto bude krásne vláčne.
Čokoládová torta
Slávnostnejšia verzia čokoládového zákusku. Upečte brownies do okrúhlej tortovej formy, nechajte vychladnúť a vyberte. Polejte polevou zo 100 g čokolády a lyžice masla, ktoré spolu rozpustíte vo vodnom kúpeli. Nechajte vychladnúť. Na tortu patrí vysoká pokrývka nesladenej šľahačky. Krásne vyváži chuť čokolády. A ozdobte hoblinkami.
Americké „lepkavé“ brownies
Upečte brownies na plechu a po vychladnutí polejte hrubou vrstvou polevy. Vo vodnom kúpeli rozpustite 200 – 300 g čokolády podľa výberu, pridajte lyžicu masla a hrsť cukríkov marshmallows. Ihneď po rozpustení nalejte na koláč a po vychladnutí pokrájajte na kocky.
Višňové „brownies“ muffiny
Višne s čokoládou sú božská kombinácia. Do cesta pridajte odkvapkané višne, môžete aj trochu rumu. Po upečení môžete muffiny posypať kakaom, práškovým cukrom alebo poliať čokoládovou polevou.