Blog

Späť na zoznam

Dear Chocolate je príbeh, ktorý môžete aj ochutnať

11.03.2020

Moje dobroty by nemali ten správny šmrnc, keby za nimi nebol aj príbeh. Zatiaľ čo moju cukrárenskú tvorbu ste už ochutnať mohli, príbeh, ktorý sa za ňou skrýva možno ešte nepoznáte.


Preto vás v tomto blogu pozývam do mojej kuchyne, aby som vám ho prestavila vo forme odpovedí na otázky, ktoré mi často kladiete.

 

Ako vznikol nápad na vlastnú cukrárenskú výrobu ?

Pečenie ma sprevádzalo celý život, je pre mňa koníčkom a kreatívnym dobrodružstvom.  Keď sa začali kopiť objednávky od rodiny, priateľov a ich priateľov, rozhodla som sa, že pečeniu sa chcem venovať naplno a otvorila som si malovýrobu. Dnes sa špecializujem na torty so zrkadlovou glazúrou a francúzske dezerty. Baví ma piecť dobroty na mieru a na špeciálne príležitosti. Vaša spokojnosť je pre mňa motiváciou prinášať vám stále nové chuťové zážitky.


Prečo „Dear Chocolate“?

Pretože čokoláda je božská, sama pre ňu mám slabosť a od začiatku bola hlavným námetom môjho pečenia. Zrkadlové torty a francúzske dezerty sú zatiaľ gradáciou môjho čokoládového remesla. A sotva ich zoženiete inde.

Dlho som hľadala správny pomer ingrediencií, aby boli torty chutné a zároveň krásne lesklé ako zrkadlo. Viem z nich vyčarovať rôzne dizajny a veľmi ma baví, že každá je originál.

 

Kde čerpám inšpirácie?

Vo svojej tvorbe spájam tradičné a moderné. Napríklad ťahanú štrúdľu som sa naučila od starej mamy a čokoládové dezerty sú zas moja kreatíva. Tradičné recepty chránim a rešpektujem, tie moderné si prispôsobujem a vylepšujem podľa chutí zákazníkov. Každý nový recept musí prejsť poctivým degustovaním. Chuť je pre mňa totiž rovnako dôležitá ako vzhľad. 


 


Aké suroviny používam?

Jedným slovom kvalitné. U mňa sa môžete spoľahnúť, že zloženie je poctivé. Žiadne margaríny a chémiu v mojich receptoch nenájdete a pre vás pečiem presne z tých istých surovín, ako pre svoju vlastnú rodinu. Niektoré kupujem v dobrých obchodoch, iné od overených známych – napríklad orechy. Marhuľový džem v mojich receptoch tiež pochádza z vlastnej špajze, pokiaľ mám zásoby. 

 

Mám radšej tradičné alebo moderné?

Vyrastala som na poctivej babkinej štrúdli, preto sa k nej aj ďalším lokálnym receptom rada vraciam. Tradičná kuchyňa má rozhodne stále čo ponúknuť a rada z nej čerpám inšpirácie aj pri vlastnej tvorbe. Rada si zaspomínam aj na ťahanie štrúdle s babičkou, ale oveľa radšej sa realizujem vo vlastnej súčasnej tvorbe.



Aké sú moje ďalšie plány?

Rada prinášam nové a chutnejšie produkty. Ani samu by ma nebavilo piecť dookola to isté a myslím že aj zákazníci oceňujú občasné osvieženie ponuky. Preto sa pravidelne zúčastňujem špecializovaných cukrárenských kurzov kde sa učím nové trendy a vychytávky.  Vďaka nim sa môžem neustále zlepšovať a kreatívnejšie tvoriť tak, aby som potešila dušu aj toho najnáročnejšieho zákazníka.

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri