Blog

Späť na zoznam

Horúca čokoláda na 5 spôsobov

17.10.2019

Horúca čokoláda rozvonia domov a zahreje srdce. Prečítajte si 5 rýchlych receptov pre deti aj dospelých a kľudne improvizujte a vytvorte si vlastné chute.

 

Základný recept je roztopiť nalámanú čokoládu v plnotučnom mlieku vo vodnom kúpeli. Hustota je na vás, ja milujem takú, v ktorej stojí lyžica. :)

 

Voňavá dúhová čokoláda

Uvarte bielu čokoládu s trochou vanilky a muškátovým orechom. Navrch príde domáca nesladená šľahačka a farebné cukrárske perličky.

 

Čokoláda s vôňou Vianoc

Do horkej čokolády primiešajte škoricu, klinček a trstinový cukor. Môžete navrchu posypať sekanými orechami alebo mandľovými plátkami.

 

Horká čili čokoláda pre pánov

Uvarte horkú čokoládu bez cukru a pridajte štipku čili. Extra silu dodá brandy a extra chuť, ak priamo do čokolády vmiešate najemno mleté vlašské orechy.

 

Čokoláda, ktorá zahreje

Do mliečnej alebo horkej čokolády tesne pred odstavením z ohňa prilejte rum. Môžete aj iný likér, ale podľa mňa je na spojení vône čokolády a rumu niečo špeciálne.


 

 Americká klasika

Rozmiešajte kakao a trstinový cukor v troche mlieka. Priveďte do varu, prilejte zvyšné mlieko a nalámanú čokoládu na varenie. Nalejte do šálok a navrch poukladajte marshmallows.

Autor: Jana Púchla
Zdieľať:

Naši partneri